torsdag 24 december 2009

God Jul

Så var det julafton! Här i vår lilla stad har snön vräkt ned i en vecka, det har nog kommit mer än en halvmeter snö. Vi hoppas att plogbilen kommer och skottar på vår gata innan vi ska sätta oss i bilen och köra de 7 milen till svärföräldrarna. Annars är det frågan om vi kommer ut från vår gata! Även om vi nor i norrland så hör inte detta till vanligheterna. Det snöar fortfarande och dessutom blåser det så det blir ingen rolig bilfärd idag.

Desto roligare ska det bli att se sonen öppna sina julklappar i år, förra året var han för liten för julklappar. Nu har han full koll på hur man får upp ett paket. Igår lyckades han till och med öppna en chokladask helt själv, jag trodde inte att han skulle klara att få bort plasten!

Hoppas alla får en julafton som är precis som ni vill ha den! God Jul!

måndag 14 december 2009

Ingenting om virkning

Jag är visst ingen duktig bloggare, men just nu är jag inte heller någon duktig handarbetare. Eftersom jag har valt att mest skriva om min virkning så har jag ju inget att blogga om när jag inte virkar. Jag har virkat några maskor på apan sedan sist, men det är allt. Jag har försökt lära min moster virka också men jag vet inte hur det har gått för henne.

Jag har ju idéer och planerar för vad jag ska göra när jag kommer ur min förlamning. Hur jag nu kan tro att jag ska få mer tid när vi har fått två barn?

Det känns i alla fall skönt att det snart är jul och lite ledighet! Efter att ha jobbat heltid sedan mitten av september efter att ha gått hemma i ett och ett halvt år kan man behöva lite ledighet, speciellt om man är gravid ;-). Jag går nu och väntar på att se om jag kommer att hålla mig frisk den här graviditeten eller om jag ska bli sjuk som jag blev förra gången. Jag fick preeklampsi (havandeskapsförgiftning) med högt blodtryck ganska tidigt så jag blev sjukskriven i v.27. Vi får väl se hur det går denna gången, än har blodtrycket hållit sig OK men det har börjat krypa lite uppåt, dessutom är det hyfsat stressigt på mitt jobb och jag har en halvhysterisk chef som jag blir ganska stressad av; inte bra för trycket med andra ord. Men jag tycker ändå att jag är mycket piggare denna gång, trots att jag har mer runtomkring mig nu och får sova mycket mindre. Just idag känner jag mig dock extra trött för lilleman är förkyld och har sovit uselt i två nätter. I natt har han nog inte sovit en enda hel timme. Stackars liten som har det så jobbigt, hoppas det går över snart.